петък, 16 ноември 2012 г.

Силиконови импланти и бременност


Всяка жена иска да бъде красива и желана. Постиженията на съвременната естетична и пластична хирургия дават възможност да се коригират физически несъвършенства и жената да се сдобие с мечтаните форми. 
Днес близо 45% от дамите в развитите страни се подлагат на операция, за да се сдобият с по-пищен бюст. Някои прибягват към оперативно уголемяване на гърдите си в млада възраст, няколко години преди да станат майки. Погълнати от суетата, замисляме ли се дали увеличаването на бюста се отразява на природната функция на гърдите – кърменето.
Силиконгеловите гръдни имплантати, които се използват в страните от ЕС, в т.ч. и в България, са от пето поколение и са с много висока надеждност и безопасност – уверява д-р Страхил Ефремов, пластичен хирург с над 20 години стаж, председател на Асоциацията на пластичните хирурзи. Обвивката на имплантатите е от силиконов еластомер, а съдържимото – от силиконов гел, който замени използваните в миналото течен силикон и физиологичен разтвор, обяснява лекарят.

Още през 1997 г., когато са въведени гръдните имплантати от четвъртата генерация, в Европейския съюз е проведено мащабно проучване, което доказва, че силиконовите имплантати не предизвикват онкологични заболявания, алергични реакции, по никакъв начин не вредят на бременната и на нероденото бебе, както и не възпрепятстват кърменето.
През бременността под влияние на хормоналните бури се променя състоянието на жлезистата и покривната тъкан и бюстът естествено се уголемява. В зависимост от промените, настъпващи в различните тъкани на гърдата, бюстът може да промени формата си след кърмаческия период. Същите промени се наблюдават и при гърдите с имплантати, като те до голяма степен зависят от размера им. 
Жените, които оперативно са се сдобили с чашка D, през периода на бременността и кърменето трябва постоянно да носят повдигащ сутиен и въпреки това съществува опасност от отпускане и увисване на бюста.
Схващането, че имплантатите, които са поставени под гръдния мускул, не се променят през бременността и по време на кърменето, е напълно погрешно, категоричен е д-р Ефремов. Ако формата и размерът на имплантата са съобразени с анатомичните и тъканните особености на жената, дори и гърдите с поставени над мускула имплантати почти не променят формата си. 
Рядко при жени с тежка деформация на гърдите при поставяне на силиконовите имплантати се нарушава целостта на млечната жлеза. Тези случаи са редки и обичайно при увеличаване на бюста жлезата не се засяга и не се нарушава възможността за кърмене.
Понякога при поставяне на имплантати се засягат нервни окончания и се уврежда сетивността в областта на зърната. В повечето случаи променената чувствителност е временна, отминава в рамките на няколко месеца и не дава отражение върху способността на жената да кърми.
Доказано е, че силиконовият материал, от който са изработени имплантатите, не преминава в кърмата и не променя качеството й. Макар и рядко обаче, имплантатите могат да окажат влияние върху количеството на майчиното мляко. При значително увеличаване на бюста, особено при млади жени, съществува риск от хипотрофия на жлезистата тъкан и на околните кръвоносни съдове, което може да доведе до намалено количество на кърмата. 
„Съветвам жените, които са решили да увеличат бюста си и желаят в бъдеще да кърмят децата си, да се доверят на преценката на своя пластичен хирург. Специалистът трябва да съобрази формата, размера и метода на поставяне на имплантат със състоянието на тъканите на гърдата и анатомичните особености на жената – обяснява д-р Страхил Ефремов. –  Имплантатът трябва да е адаптиран така към тялото на жената, че да се получат максимално добри естетични резултати и същевременно да се запази естествената функция на гърдите – кърменето.“

Стремежът към пищен бюст не е от днес
Желанието за увеличаване на бюста датира още отпреди повече от сто години. Експериментите до голяма степен са били нерегламентирани и дори опасни – от директно впръскване на парафин, имплантиране на пластмасови гъби и стъклени топки до използване на животински хрущяли и собствена мастна тъкан. През 1961 г. пластичните хирурзи Томас Кронин и Франк Героу разработват първите  силиконови имплантати, представляващи торбички от силиконов каучук, пълни с гъст силиконов гел, а през 1962 г. се извършва първата операция с тях. Оттогава до днес производителите непрекъснато усъвършенстват силиконовите имплантати, а стремежът за пищен бюст се е превърнал в печеливш бизнес, сбъдващ мечтите на милиони жени.

http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=1&id=4882
Даниела Добрева-Димитрова


1 коментар:

  1. Я хочу поделиться свидетельством о том, как мистер Бенджамин помог мне с ссудой в размере 2 000 000,00 долларов США для финансирования моего проекта фермы по выращиванию марихуаны, я очень благодарен и обещал поделиться этой законной финансовой компанией со всеми, кто ищет способ расширить свой бизнес-проект. .компания финансирует компанию. Любой, кто ищет финансовую поддержку, должен связаться с ними по 247officedept@gmail.com. Г-н Бенджамин также находится по телефону WhatsApp + 1-989-394-3740, чтобы упростить задачу любому кандидату.

    ОтговорИзтриване